Chirurgie
Prima formă de chirurgie orală, încă din cele mai vechi timpuri, a fost extracţia dentară. Pe atunci, aceasta fiind principala rezolvare a durerilor dentare. Medicina a evoluat ajungând astăzi la o complexitate greu de imaginat în acea vreme şi care ne ajută să avem o dantură atât funcţională cât şi estetică. Am ajuns în punctul în care chirurgia orală poate însemna extracția unui dinte, salvarea lui sau chiar înlocuirea lui rezultând o arie complexă.
Extracţia dentară are mai multe cauze, principala fiind prezentarea pacientului, la medicul stomatolog, în punctul în care este prea târziu. Vestea bună este că avem soluţii, implanturile dentare pot ţine, oricând, locul unui dinte natural rezolvându-se astfel problema. Tot în această arie avem şi odontectomia care înseamnă extracţia molarului „de minte” inferior, inclus. Această manoperă este o mică operaţie şi trebuie tratată ca atare atât din punct de vedere medical cât şi recuperator.
Partea chirurgiei dentare care salvează dinţii este rezecție apicală. Prin această intervenţie este îndepărtat ţesutul granulos format la vârful rădăcinii dentare împreună cu o porţiune de rădăcină. Se îndepărtează vârful rădăcinii afectat în procesul infecţios. Infecţia localizată la nivelui rădăcinii unui dinte poate duce la extracţia lui dacă nu se intervine la timp deoarece aceasta se poate extinde şi afectează partea osoasă, erodând-o.
Program
- LUNI:9:00 am – 20:00 pm
- MARTI:9:00 am – 20:00 pm
- MIERCURI:9:00 am – 20:00 pm
- JOI:9:00 am – 20:00 pm
- VINERI:9:00 am – 20:00 pm
- SAMBATA:INCHIS
- DUMINICA:INCHIS
Înlocuirea unui dinte nu mai este condiţionată de existenţa altor doi în vecinătate pentru a forma o punte. Implantul dentar ne dă libertatea de a înlocui cu succes un dinte, fără a fi dependent de ceilalţi dinţi. Această arie a chirurgiei ne permite să înlocuim unul sau mai mulţi dinţi astfel încât nu se mai ajunge la necesitatea purtării protezelor dentare. Inserarea implanturilor este condiţionată de calitatea osoasă a pacientului. Anumite situaţii necesită intervenţii suplimentare cum are fi sinus liftul (ridicarea membranei sinusale) sau adiţia de os. Ridicarea membranei sinusale se face prin crearea unei „ferestre” care se umple cu material osos împingând membrana sinusului şi formându-se un strat suficient de os pentru inserarea şi păstrarea unui implant dentar. În cazul sinus liftului există mai multe tehnici pentru executarea lui însă scopul se păstrează rezultând volumul osos necesar. Adiţia de os se face pentru îngroşarea sau înălţarea muchiilor osoase maxilare sau mandibulare cu scopul final de a avea posibilitatea inserării unui implant dentar care să aibă o durată de viaţă semnificativă.
Privim chirurgia dentară cu teamă, de aceea este bine să ne amintim beneficiile acestor manopere:
- îndepărtăm infecţiile dentare;
- evităm deplasarea dinţilor prin extracţia molarilor III (molarilor „de minte”);
- reuşim să ne păstrăm dinţii naturali;
- putem avea o dantură funcţională şi frumoasă în pofida problemelor anterioare;
- rezultate bune pe termen lung prin întreţinere corespunzătoare;
În clinica noastră găseşti medici dedicaţi meseriei lor care te vor încuraja să treci cu bine peste teama de „operaţii” şi care te vor ajuta să îți recapeţi funcţionalitatea dentară cât şi zâmbetul mult dorit.
Program
- LUNI:9:00 am – 20:00 pm
- MARTI:9:00 am – 20:00 pm
- MIERCURI:9:00 am – 20:00 pm
- JOI:9:00 am – 20:00 pm
- VINERI:9:00 am – 20:00 pm
- SAMBATA:INCHIS
- DUMINICA:INCHIS